dinsdag 7 oktober 2008

Whauw!!




Onze Victor had vandaag iets meegebracht!! En fier dat hij was... Hij kwam zo enthousiast binnen vanmorgen, met de boodschap dat hij iets bij had... Het was een zakje eikels dat hij samen met de bomma(?) was gaan rapen in het bos. De verwondering bij de andere peuters was groot, wat was dat nu weer??? En toen bleek dat ons juf ook muziek kon maken met de eikedopjes, waren ze helemaal verrast. Dat moesten ze natuurlijk zelf ook proberen!!!
De peuters hebben nog heel de dag met de eikeltjes gespeeld. Er kwamen ook weer heel wat begrippen naar boven tijdens dit spel: 1 eikeltje in elk potje, veel-weinig eikels, groot-klein... Er werd spelenderwijze weer veel "geleerd".
We hebben ook geschilderd met de eikels! De juf deed een papier in een doos, daarop wat hoopjes verf, een paar eikeltjes en dan maar schudden... Ondertussen zong de juf een liedje (van plop): "Heen en weer, we schudden nog een keer. De doos gaat altijd sneller en de kindjes blijven schudden... Heen en weer, we schudden nog een keer... We schudden nu steeds sneller heen en weer..."
Spijtig genoeg schudden onze peutertjes zo hard dat ik er geen foto'tje van heb kunnen trekken. Het resultaat kan ik jullie alvast wel laten zien!

Tot morgen!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

keitoff :D,, doe zo door!!!

Je zus!

Anoniem zei

echt leuke site

van je slimmere broer jannick